Skip to main content
Interaktiva media/Internet

Sökmotoroptimering kan spara utvecklingstid

Idag strävar de flesta företag efter att få sina webbplatser så högt upp på googles sökresultat som möjligt, i bästa fall överst. Detta uppnås genom att i första hand sökmotoroptimera sin webbplats med rätt metadata, så som taggar och beskrivning. Men vad många inte vet är att man genom att sökmotoroptimera sin webbplats också kan spara utvecklingstid.
Vad?
Hur går detta till?
Sökmotoroptimering gör ju bara att jag kommer högre på sökresultat i jämförelse med en liknande webbplats?
Jo, du kan spara utvecklingstid!
Google tillhandahåller nämligen en tjänst vid namn Custom Search Engine (Anpassad sökmotor) där man, då man skapar sin sökmotor, kan välja en eller flera adresser som ska användas vid sökning. Ett exempel är att om en anpassad sökmotor skapas med www.example.com som enda adressen, gör det att endast indexerad data från den webbplatsen visas vid sökning med hjälp av den motorn.
Men hur spara man tid då?
Jo genom att skapa en anpassad sökmotor, får man tillgång till flera olika kodsnuttar från google som renderar upp olika delar av sökmodulen. Det finns t.ex en kodsnutt som lägger till en sökbox på din sida, eller ett annat kodsnutt som i kombination med ditt sökord visar upp alla sökresultat utan att du behöver tänka på hur det ska se ut.

Vad har vi lärt oss då?
Genom att sökmotoroptimera, så förbättrar du inte bara din chans att komma högt upp på googles sökresultat utan också också de träffar du får med din anpassade sökmotor, och ingen egen sökmotor behövs byggas.
Fiffigt, va!