Företag som marknadsför sig i sociala medier

14 May
14 maj, 2009

En Google-sökning på marknadsföring i sociala medier (utan citationstecken) ger ca 150 000 träffar. Det är tveklöst ett hett ämne. Men var finns alla bra exempel? Vilka företag marknadsför sig i sociala medier – och vad gör de där?

Med hjälp av Joakim Jardenberg, Daniel Nüüd och Erik ForsbergMindpark (där det finns många kloka inlägg i ämnet) har jag försökt att hitta bra listor över företag som deltar i sociala medier. Känner du till fler än de som presenteras nedan (helst med fokus på svenska eller nordiska företag) får du gärna dela med dig genom att kommentera det här inlägget.

Jag kan inte validera kvaliteten på exemplen nedan, men jag är tämligen övertygad om att en länkodyssé kommer att vara både inspirerande och lärorik.

_
1. Större internationella företag:

Den första listan har jag hämtat från Peter Kim och kortat ner för att göra den mer relevant för oss i Sverige (den kompletta innehåller 324 företag och finns här):

_
2. Svenska företag som Twittrar:
Den andra listan finns på Henriks blogg och sammanställer svenska företag på Twitter. Du hittar den här.

_
3. Svenska företag i sociala medier (ett frö):
Avslutningsvis är den tredje listan ett frö till en sammanställning på svenskrelaterade företags deltagande i sociala medier. Jag vet att det finns många fler exempel (några av dem finns i listorna ovan). Därför uppmanar jag dig att dels komplettera i en kommentar, dels att vidarebefordra listorna eller länken till det här inlägget till alla som du tror kan bidra.

Alltså, här är fröet till listan över svenska (eller svenskrelaterade) företag som deltar i sociala medier:

Ovan nämnde Peter Kim har f.ö. tagit fram en wiki med över 1000 företag som deltar i sociala medier. Du hittar den här.

(Vill du läsa mer om marknadsföring i sociala medier, gå in på Pyramids kampanjsajt Den Nya Kreativiteten. Du kan också läsa mer på följande blogginlägg: Social Media Marketing – A Beginner’s Guide, 25 Must Read Social Marketing Tips, Marknadsföring i sociala medier, Så marknadsför du via sociala medier.)

Tags: , , ,
7 replies
 1. Anna says:

  BRIO har även ett newsroom / blogg http://www.brionewsroom.se

  Svara
 2. Anders says:

  Brun Mediaproduktion (http://www.brunmedia.se), belägna i Helsingborg, finns på Facebook och är rätt aktiva för att precis ha startat! Bara ett tips alltså.

  Svara
 3. Marknadsföring Sociala Medier says:

  WOW – Vilken kartläggning.

  Läs gärna vad jag skriver om bland annat Social Media http://www.Gamsun-Media.se!

  Allt gott,

  Magnus

  Svara
 4. Social Media Marknadsföring says:

  Oj – Ser ut som något tekniskt problem med min kommentar ovan!

  Något du känner till?

  Mvh
  Mgnus Lundin

  Svara
 5. Tatiana Temm says:

  Volvo Personvagnar är mycket aktiva på Facebook

  Svara
 6. Margarete Nudel says:

  Mitt företag – by margarete nudel – jobbar enbart med marknadsföring via sociala media. Nu kan jag på inget sätt mäta mig med SvT, Sydsvenskan och de andra listade ovan… kul ändå om mindre företag kan synliggöras 🙂

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] 100 på någon vecka så hittade jag ett väldigt intressant inlägg skrivet av Micco Grönholm på B2B-bloggen gällande sociala medier och företag. Precis som han skriver så är detta utan tvekan ett väldigt […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *