Skip to main content
Interaktiva media/InternetKommunikation/Reklam

Hemligheten som skiljer information från kommunikation

Kort och gott är den skillnaden mellan att prata till hjärnan eller hjärtat. Information innehåller (ofta) alla fakta, men saknar det extra värde som får en potentiell kund att verkligen ändra beteende och köpa produkten. Den legendariska reklamgurun David Ogilvy definierade en gång detta som ”If you want to move goods, you have to move people”.

David Ogilvy låg bakom många legendariska kampanjer för bl a Volkswagen och avsåg det enkla faktum att ett företag måste vinna kundens hjärta för att få honom att köpa. Att få kunden att känna, tycker och må bra är ofta den effektivaste vägen mot ett ändrat beteende.

Och nu är det bevisat (igen) genom en serie fantastiska filmer för Volkswagens nya miljöprogram. Kampanjen heter ”Rolighetsteorin” och visar hur man med känslor kan förändra beteende. Starta filmklippet och njut i två minuter.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2lXh2n0aPyw[/youtube]

PS. Filmen ”Pianotrappan” toppar nu The Viral Video Chart och är världens mest virala film genom tiderna. Det innebär att det är den video som oftast skickats vidare och diskuterats mest bland bloggare och på Twitter. DS