Skip to main content
Allmänt

Smart, smart!

Hur gör man för att ladda sitt varumärke med de värden man vill förknippas med?

I en värld där det blir allt svårare att skilja sig från konkurrenterna genom rationella egenskaper, har många företag vid det här laget snappat upp att man bör vara gillad av sina kunder och, framför allt, gillad för rätt saker. Och alltfler förstår att vägen till ett starkt varumärke går via vad kunden känner för varumärket mer än vad man rationellt vet om det. Det här fungerar intressant nog på samma sätt oavsett om din kund är en privatperson eller ett företag. Det är trots allt människor som fattar beslut även för företag.

Biltillverkaren Smart vill uppfattas som ett varumärke som står för trafiksäkerhet och nöje. Men hur får man ett så tråkigt ämne som trafiksäkerhet att ge positiva associationer till ditt varumärke?

De små bilarna är främst tillverkade för stadstrafik, vilket det är en av de farligaste miljöerna för fotgängare. Därför hittade Smart på ett kul sätt att få fotgängare att vänta på grön gubbe vid övergångställena; den dansande röda gubben. Genom att projicera rörelser från riktiga människor i närheten underhåller den dansande röda gubben fotgängarna vid övergångstället så att de väntar tills det blir grönt och säkert att gå över gatan.

Resultatet? 81 % fler människor stannade vid röd gubbe.

Aktiviteten var en del i en kampanj om Smarts passion för säkerhet. Se den här (2 min) https://www.youtube.com/watch?v=SB_0vRnkeOk

Hur ni kan hjälpa era kunder att få rätt associationer till ert varumärke? Fundera på det, eller fråga oss.