Skip to main content

”The Kodak moment” har idag fått en helt annan betydelse än när det var pay-off för ett av världens mest framgångsrika företag. Det handlar fortfarande om att fånga tillfället, dock nu med innebörden att inse hur trenderna i världen kommer att påverka affären – i Kodaks fall att få från prisad framgång till konkurs på mindre än ett decennium.

Står din verksamhet inför ett ”Kodak moment”? Det är värt att fundera mycket på.

I dagens digitala värld är det relativt lätt att skapa helt nya affärsmodeller genom en smart idé och ett digitalt lager av information. Här nedan några kända exempel som inte existerade för ett en handfull år sedan, men som nu är ledande i världen. Många av konkurrenterna har skrattat och sagt ”så kan man inte göra”. Idag – när de nya idéerna visat sig fungera och erbjuda en lösning som kunderna föredrar – skrattar de betydligt mindre.

Uber-logoVärldens största taxibolag äger inga bilar.

Facebook-logoVärldens mest populära media skapar inget innehåll.

Alibaba-logoVärldens mest värdefulla återförsäljare har inget lager.

Airbnb-logoVärldens största uthyrare av rum äger inga fastigheter.

Men det finns också mer handfasta exempel där verksamheter helt kan förändra spelplanen genom att utnyttja digitala lösningar. Många av dessa bygger på tillgång till information och enkelhet – starka drivkrafter när man ska vinna kundens hjärta. Här några exempel:

  • Finska Reima, som gör overaller för barn, säljer en aktivitetssensor (ReimaGO) som tillbehör. Med pucken i overallen kan den engagerade föräldern följa hur aktivt barnet är på dagis. 379 kr plus en månadsavgift i extra intäkt plus en smart kommunikationskanal till slutkunderna
  • Dominos Pizza har skapat ”pizzaknappen” att sätta på kylskåpet. Ett tryck, så levereras pizzan inom 30 minuter hem. Varför krångla när lösningen för kvällens middag är så enkel.
  • Eller Husqvarnas gräsklippare som numera kan styras med en app (Automover Connect). Varför det kan man fråga när gräsklipparen ska köra automatiskt? Svaret är enkelt: Det är kul och de flesta gillar känslan av kontroll.

Tillgång till information, enkla affärsprocesser och tom en viss kulfaktor är minst lika viktig i inom B2B. Allt fler produkter blir uppkopplade, idag har t ex 250.000 Scania-lastbilar ständigt tillgång till en rad digitala tjänster, och allt mer affärer flyttar över till digitala plattformar. En smart e-handel anpassad efter kundernas behov kan få en medioker fysisk leverantör att framstå som bäst på marknaden.

Det finns fantastiskt många möjligheter att utveckla affären genom att integrera digitala lösningar. Och bäst av allt – det är både snabbt och billigt jämfört med traditionella investeringar.

Intressant? Läs mer i kapitel 5 av ”Business to Business 2.0” – den första läroboken om marknadsföring och reklam i den digitala tidsåldern.