Skip to main content
AllmäntKommunikation/Reklam

Rapid satsar hårt på eftermarknaden

De flesta industriföretag har insett att eftermarknaden är intressant intäkt- och marginalmässigt, men som i de flesta fall kommer inte kundernas pengar trillandes från himlen. Kunder är beredda att betala för bra service och reservdelar av bästa kvalitet om de förstår värdet av den extra kostnaden. Detta tog Rapid till sig och utvecklade produkter och kommunikation till en helt ny nivå. Några tänkvärda exempel:

1. Undersökningar visar att avslutsfrekvensen på en offert är linjär med tiden det tar att returnera den. Om kunden har offerten på sitt bord inom 4 timmar är avslutsfrekvensen ofta >80%, tar det två dagar är den plötsligt nere i 30%. Och det är naturligt. En kund med ett problem vill ha det löst omgående och då beredd att betala. Detta har Rapid utnyttjat genom att sätta upp ett ärendesystem som gör att kundförfrågningar idag besvaras blixtsnabbt

2. Kvaliteten hos original reservdelar är ofta bättre än alternativen. Men vad är värdet med det, frågar sig en kund som inte orkar sätta sig in i problematiken. Genom att pedagogiskt förklara skillnaden, och de risker för t ex produktionsstörningar det innebär att tänka kortsiktigt, blir plötsligt den betydligt dyrare delen en god investering.

Rapid har som kärnan i kommunikationen med kunderna utvecklat en egen webbsida för eftermarknaden där kunder kan sätta sig in i hur man bäst löser en utmaning och få en offert. Läs mer här.