Skip to main content
Interaktiva media/Internet

10 trender som ska lyfta 2009

Det finns ett antal strategiska teknikområden som påverkar företag och organisationer i närperspektivet. Det är teknik som sänker kostnader eller ökar intäkter. I stålbadet som målas upp för 2009 är det kanske viktigare än någonsin att inte missa de möjligheter som ett klokt utnyttjande av IT kan erbjuda.

Dataföreningen skriver om “10 trender som ska lyfta 2009”, där de refererar till en rapport från Gartner, om tekniktrender som är strategiskt avgörande för företag och organisationer under det kommande året. För att en tekniktrend ska komma med på listan måste den påverka hur IT används och skapa värde under den närmaste tre åren.

På fjärde plats finns webborienterad arkitektur – webbteknologi kommer att påverka även stora affärskritiska system (se bara på hur Salesforce har påverkat många stora företag).

På en hedrande femteplats kommer s.k. mashups – passar perfekt för att skapa webbcentrerade kommersiella system.

På sjundeplats kommer sociala tillämpningar. Många av dessa tillämpningar kan tillföra nya dimensioner till samverkan inom företag och organisationer.