Skip to main content
Kommunikation/Reklam

Axis-kamera fångade himlafenomen

Ibland får man som marknadsförare och kreatör himmelsk hjälp. Dock inte alltid lika konkret som på lördagskvällen 17 januari i södra och västra Skåne. Ett blått ljus sken upp himlen under någon sekund (jag såg det faktiskt men förstod inte att jag sett något förrän jag läste tidningen morgonen därpå). Det var en bolid, en svans av en meteor som lyst upp himlen.

En övervakningskamera placerad på skånska landsbygden fångade fenomenet på bild. Filmen lades ut på Sydsvenskan.se och i skrivande stund har över 350 000 människor sett den.

Citat från Sydsvenska Dagbladet:

“Roger Svensson visar kameran, en liten smidig sak från Lundaföretaget Axis.
– Inget märkvärdigt egentligen, den kostar någon tusenlapp. Det smarta ligger i programvaran, säger Roger Svensson och förklarar hur kameran börjar spela in så fort något ändras i bilden.”

Axis är kund hos Pyramid och vi utvecklar en ny, global kommunikationsplattform för företaget. Axis utvecklar mjukvaran som inte bara fångar himlakroppars rörelse på bild utan även tjuvars, till exempel. Läs pressmeddelande här eller läs mer om Axis.

Se meteor-filmen här.