Skip to main content
Interaktiva media/Internet

Tvinga kunderna till din webbplats

För de flesta företag är idag webbplatsen ett naturligt centrum för alla marknadsaktiviteter, den plats dit kontakter från all marknadsföring ska kanaliseras. Självklart ska webbadressen exponeras i all kommunikation, men det krävs också att aktivt driva kontakter mot webbplatsen.

I vissa fall kan webbplatsen utvecklas till den exklusiva kanalen, d v s det enda ställe där kunden kan beställa vissa produkter, eller få viss support eller information. Ett enkelt sätt att börja, är att koppla produktens garanti till en registrering på webben. För att garantin ska börja gälla måste kunden registrera köpet med fakta om det egna företaget, vilket ger dig som säljare en rad fördelar. Du får ett register på dina kunder (inte helt självklart att man har om man säljer via agenter eller distributörer) vilket kan användas för effektiv direktbearbetning. Det företag som har sålt en maskin kan erbjuda service eller reservdelar i lagom intervaller, eller erbjuda kompletterande produkter som erfarenheten säger behövs efter ett tag. Allt kan ske mer eller mindre mekaniskt och till en ringa kostnad.

Pyramid har skapat flera olika lösningar som “tvingat” kunderna till en viss webbplats, med ökad kundkontakt och eftermarknadsförsäljning som följd. Kontakta jan@pyramid.se för att veta mer om hur du enkelt kan skapa mer trafik till din webbplats.