Skip to main content
Allmänt

Vet du varför Bård Eker inte köpte SAAB?

LOAD är Norges viktigaste event inom logistik och näthandel och arrangeras av Bring Logistics. LOAD.10 var den 23 september i Oslo. Målet är att samla branschen för en dag av kunskap och inspiration och dela ut Netthandelspriset, där innovativa och användarvänliga e-handelssajter belönas.

Pyramid stod för temat som inramade hela dagen: “Visste du att…” Detta följdes av en mängd fakta som alla berörde LOADs ämnen: hur världen ser ut idag och imorgon, vad man som aktör inom logistik och/eller näthandel har att ta ställning till samt hur man skapar möjligheter för framtiden. På nätsidan bring.no/load finns en film, i programmet och på skyltar under själva konferensen “bombarderades” besökarna med budskap i stil med:

Visste du att…

Varje år examineras 6 miljoner universitetsstudenter i Indien och Kina och att det finns fler universitet i de båda länderna än vad det finns studenter i Norge?

För godtransport med lastbil har den genomsnittliga transportlängden per ton fyrdubblats sedan 1965?

Transport står för 25 % av världens CO2-utsläpp?

Under dagen levererade föreläsarna massor av intressant kunskap, visste du till exempel att…

…Bård Eker anser att om bara han och Christian von Koenigsegg följt sin magkänsla och inte lyssnat på alla s k (dyra!) experter hade Saab-affären gått igenom? (“Uansett” vad svenska politiker påstår… Låter det naivt? Har man hört honom berätta om hur han och hans medarbetare jobbar tror man honom, faktiskt.)

…Sverigedemokraterna är mycket skickliga på att använda sociala medier och att det är en viktig nyckel till deras framgång? (Nils von Heijne, VD Pronto Communication/Global digital Manager Electrolux Floorcare)

…du kan få en VIP-inbjudan till ett nytt socialt media som snart lanseras genom att registrera dig på www.geniusmeet.com (Nils von Heijne, igen.)

…Toralf RIskild (Ekonomi- och logistikdirektör på Dressmann) ringde upp växeln på Posten i Sverige och bad att få tala med koncernchefen om affärer? Han fick aldrig tala med koncernchefen utan trattades ner i organsiationen och till slut rann allt ut i sanden.

…samme Riskild sa: “En leverantör som sköter sig kan ta (nästan) hur bra betalt som helst?

…Dressmanns ledningspolicy är “It’s only rock’n’roll” och att de snart släpper en kollektion som är designad i samarbete med Rolling Stones, godkänd av Mick Jagger himself? De har dessutom köpt fem låtar av bandet.

…Ikea efter att ha blivit nedskrivet om barnarbete och användning av farliga kemikalier i slutet av 80-talet antog en policy som tvingar deras leverantörer att öka säkerheten för arbetarna, avskaffa barnaarbete, ge arbetarna anständiga bostäder, betala minst producentlandets minimilöner, sortera ut farligt avfall ur soporna mm mm? (allt som den internationella fackliga solidaritetsrörelsen haft som våt dröm i alla tider men aldrig lyckats uppnå…)

…att Bring var väldigt nöjda med konceptet och kampanjen att värva deltagare?

Vi ser förstås fram emot att överträffa oss själva på LOAD.11!