Skip to main content

googleFrån och med alldeles nyligen blev det svårare att bortse från att din hemsida ser gräslig ut (om den gör det…). Google har lanserat Instant Preview – den uppmärksamme har förstås redan klickat på det lilla förstoringsglaset intill sökrubriken. Då visas en miniatyrbild av hemsidan i fråga. Testa!

Än så länge fungerar bara Google Instant Preview med organisk sökning, det vill säga förhandsvisning finns inte på köpta länkar. De designers som envist biter sig fast vid Flash har heller inget att hämta med Google Instant preview. Sökmotorer kan fortfarande inte läsa Flash.

Så även om du rankar högt i sökmotorerna på grund av bra innehåll är det inte säkert att kunderna väljer att besöka din sajt. Vi blir alla alltmer kräsna vad gäller design och tydlighet. Sök på ditt företag eller din bransch och testa några förhandsvisningar. Och handen på hjärtat, vem skulle du välja?

Är du redo för en redesign som både tilltalar sökmotorer och ögat hos en potentiell kund?