Skip to main content
AllmäntKommunikation/ReklamVarumärken/Marknadsföring

Hellre grymmast på börsenän hyllad i Resumé

Grymt, tycker vi.

Grymt, tycker vi.

Trots att vi genomfört några av Sveriges genom tiderna mest spännande uppdrag, som lanseringen av Bluetooth, är Sveriges absolut mest internationella byrå och förra året blev utsedd till Årets Byrå i Sverige omnämns Pyramid inte särskilt ofta i reklamvärldens tittspeglar.

Vi har tipsat; till exempel då vi som första svenska byrå hjälpte till att skapa ett NYSE-bolag och tyckte det var ett gott betyg på kvaliteten på svenska reklambyråer. Men icke, en ny hudvårdsserie bedömdes som viktigare och fick sidan.

Vecka efter vecka konstarerar vi att receptet för att nämnas i reklambranschpressen är:

  • vara svensk medelklassman i 30-årsåldern
  • arbeta/ha arbetat på någon av konsumentbyråerna med adress Stureplan
  • ha vunnit Guldägg

Och ganska precis i den ordningen. Då kan man få ett helt uppslag om den egna förträffligheten. Berättelsen om kundernas eventuella framgångar omnämns tämligen sällan.

Men vi hänger inte läpp för det. Vi ser saker på ett annat sätt, och triggas framför allt när våra kunder blir exceptionellt framgångsrika.

Vi gillar till exempel när VD:n för ett av våra kundföretag, Ray Mauritsson på Axis, pryder omslaget till Veckans Affärer med rubriken ”Grymmast på börsen” (Veckans Affärer nr 1-3 2011). Axis är utsett till börsens bästa bolag tack vare deras starka kombination av vinster, tillväxt, lönsamhet och kursutveckling.

Vi gillar också att fler av våra kunder finns på listan över de 170 bästa börsbolagen. Några av de vi arbetar med är Atlas Copco, Cardo, Höganäs, Nibe och PEAB.

Vi gillar naturligtvis också artikeln i samma nummer av Veckans Affärer med rubriken ”Satsa på Cellavision” som handlar om ett spännande medicinteknikbolag i Lund, nyblivna kunder hos oss. Vi tänker i alla fall satsa tillsammans med dem.

Det blir inte guldägg. Du kommer inte att se våra kreatörer vika ut sig i Resumé. Men kanske vill du också bli grymmast på börsen?

Vi jobbar på som vanligt här i Helsingborg, det är bara att slå en signal.

Ulf Vanselius, +46 70 516 33 70