Skip to main content
AllmäntDet var bättre förr

Margareta och Roger på nya äventyr

Roger Peacock och Margareta Temfors-Nicklasson

Roger och Margareta avtackades på restaurang Sletten i Humlebæk.

Så har vi nu tackat och firat av två av våra kära medarbetare som av obegriplig anledning valt att sluta hos oss. De påstår att det hör till livets gång, men vi tillåter oss visst tvivel: hur kunde åren gå så fort, till exempel? Och hur kan två så kreativa, ungdomliga och talangfulla personer påstå att de är gamla nog att gå i pension? Nå, Försäkringskassan har ju aldrig fel, eller?

Margareta Temfors-Nicklasson har varit ekonomichef på Pyramid i stort sett under hela byråns nästan 25-åriga (!) historia. Hon vittnar om en spännande resa genom framgångar, IT-yra, motgångar och framgångar igen. Margareta har hållit ordning på debit och kredit, och för den delen kreti och pleti också. Alltså projektledare, kreatörer och allt annat löst folk som av någon anledning klustrar sig på just reklambyråer. Trogna följeslagerskan Smilla har trots sin ringa storlek och föga skräckinjagande uppenbarelse hållit de andra hundarna här på Pyramid på plats. Sådan matte, sådan hund…

Roger Peacock värvades från mikrobiologins värld till Pyramid som engelsk copywriter. Även Roger har stått oss bi i långt mer än 20 års tid och är pappa till ett otal globala kampanjer för svensk exportindustri. Rogers brittiska gentlemannaskap kan inte bättre beskrivas än med följande, alldeles sanna historia ur livet på Pyramid:

Varje fredag har vi vinlotteri. Man lägger en tjuga till föregående veckas vinnare som för pengarna inhandlar tre flaskor vin, en jättefin, en fin och en som är helt anständig. Dragningen sker vid fredagsfikat. Roger, som alltid förhöjde stämningen med sin närvaro dessa stunder, var dock aldrig med i lotteriet. Undertecknad frågade en gång varför, och Roger berättade att han tidigare deltagit, men då han alltid vann någon av flaskorna blev det till slut, i hans tycke, pinsamt. Så han bestämde sig för att avstå, för den kollegiala fredens skull.

På sin sista arbetsdag, fredagen 27 april, deltog Roger ändå i lotteriet. Om han vann? Naturligtvis. Och gentleman som han är såg han till att ta hem det näst bästa, till intet förpliktigande priset, så att vår vinlotteritradition kan fortsätta obruten så länge Pyramid består. Känner vi honom rätt njöt han säkert till fullo av sin Chablis tillsammans med hustrun.

Margareta och Roger avtackades av Pyramid med en trevlig vårutflykt till Louisiana, varefter vi promenerade till restaurang Sletten i Humlebæk hamn.