Skip to main content
AllmäntPyramid

Välkommen till den responsiva världen

Som du säkert lagt märke till, har du landat på Pyramids nya webbsajt. Förutom att sajten ska presentera oss och hur vi kan hjälpa våra kunder är målet att sajten ska fungerar som en demo vi kontinuerligt utvecklar för att visa hur webben kan användas som en spännande kommunikationskanal och hur långt digital teknik kommit.

Funktionsmässigt är sajten självklart responsiv. Besöker du den via din smartphone eller din surfplatta anpassar den sig till skärmformatet, men ändrar också ordningen på informationen baserat på det vi tror du är intresserad av att läsa i exempelvis telefonen.

Idag handlar responsivitet minst lika mycket om att anpassa själva innehållet efter besökaren för att ge en så relevant upplevelse som möjligt. För att demonstrera teknikens möjligheter och väcka nya idéer har vi lagt in några kul exempel:

  • Vissa av er kommer att få en personlig hälsning t ex ”Hej Ericsson! Söker ni en byrå som förstår era behov?” som styrs av det IP-nummer som besöker sajten.
  • Längst ned på startsidan finns en liten apa som kommenterar det lokala vädret hos dig baserat på geodata.
  • Alla undersidor har headers som växlar motiv baserat på tid på dagen.

Nu är glada hälsningar och apor säkert inte det som passar er affär, men med samma teknik kan man lika gärna styra språk på siten, lyfta upp det kunden googlat efter till startsidan, koppla besökaren till närmaste återförsäljare, presentera olika erbjudanden under dag/kväll/helg, etc. Möjligheterna är oändliga vilket vi snart kommer att visa dig fler exempel på.

Jag hoppas du gillar vad du ser. Och om det väcker din nyfikenhet på hur en smartare webb kan bidra till dina affärer är du alltid välkommen att kontakta mig.

Ulf Vanselius
VD
0705-163370