Skip to main content
Allmänt

Varför bryr vi oss inte om kunden?

IHMAnnonsen från IHM tar upp en intressant betraktelse. När svenska företag prioriterar sina aktiviteter kommer kundtillfredsställelse på 55e plats. Däremot prioriterar vi kostnadsjakt högst av alla länder i världen.

Om detta stämmer, kan vi konstatera att svenskt företagande är på väg mot katastrof. Någon måste radikalt ha missförstått vad som får företag att växa, må bra och bli världsstjärnor. Lägre kostnader ger möjligtvis temporär lindring i tuffa tider, men om inte företag lyckas skapa nya kunder och hålla de befintliga nöjda så dör de ­ sakta men säkert.

Ibland skämtar vi om amerikanernas glada tillrop “How are you today?”, men servicepersonalen i USA har åtminstone förstått en enkel sanning. Det finns bara en som betalar lönen. Och det är kunden.