Skip to main content

Hiab är en av världens ledande leverantörer av lasthanteringslösningar på lastbilar som används inom bl.a. inom transport, byggnadssektorn, skog, industri och återvinning. Kundkretsen innefattar stora internationella företag, men består till huvuddelen av enskilda åkare med en eller några bilar.

Mässor är en av de viktigaste kanalerna för att nå slutkunder och distributörer och Hiab investerar mycket pengar att nå kunderna på rätt sätt. Men skulle man inte kunna få ut mer värde för investeringen än de 7 dagar den faktiska mässan håller på.

Virtuell mässa

 

Denna tanke har lett till att Hiab sätter upp virtuella versioner av sina stora mässor. 3D-ritningar finns redan och med interaktiva funktioner kan besökaren gå runt i montern, besöka de olika avdelningarna och se på presentationer.

På detta sätt kan mässan användas före (välkommen på en smygtitt) och efter evenemanget för alla som inte hade möjlighet att vara där – eller varför inte som en repetition.

Intressant? Läs mer i kapitel 8 av ”Business to Business 2.0” – den första läroboken om marknadsföring och reklam i den digitala tidsåldern.