Skip to main content

Give-aways, eller presentartiklar, har olika viktighet inom olika branscher. I vissa skulle man t.o.m. kunna hävda att det är en strategisk kommunikationsinsats.

Hiab är en av världens ledande leverantörer av lasthanteringslösningar på lastbilar som används inom bl.a. inom transport, byggnadssektorn, skog, industri och återvinning. Kundkretsen innefattar stora internationella företag, men består till huvuddelen av enskilda åkare med en eller några bilar. Denna grupp vill gärna visa sin tillhörighet till starka varumärken. På mässor har t ex Scania och Volvo hela affärer som säljer kläder, kepsar, muggar, o.s.v.

Hiab är ett av de starkaste varumärkena i branschen och de som kör kranbilar vill gärna visa sin tillhörighet. För att bygga varumärket, och tillgodose behovet av presentartiklar både internt och externt, har Hiab startat Club Shop – en e-butik där ett brett sortiment artiklar kan köpas on-line. En smart lösning som sparar tid internt samtidigt som den bygger Hiabs varumärke externt.

Om du är nyfiken: Storsäljare är kepsar.

HIAB shop club

Intressant? Läs mer i kapitel 8 av ”Business to Business 2.0” – den första läroboken om marknadsföring och reklam i den digitala tidsåldern.