Skip to main content

Som ledande konsultbyrå inom immaterialrätt (intellectual property – IP) vet Awapatent att kunderna har ett allt större och bredare behov att skapa finansiellt värde och business av sina intellektuella tillgångar. Det handlar alltså inte bara om att skydda sina nuvarande tillgångar, utan också om att skapa kommande. Branschen – och framför allt Awapatent som aktör – rör sig från att prata huvudsakligen om intellectual rights och intellectual property (trademarks, patent, o.s.v.) till att prata om intellectual assets. Hur hjälper man kunderna att skapa värde i stället för att skydda rättigheter?

För att supportera det nya förhållningssättet och tydliggöra det mervärde Awapatent erbjuder marknaden, genomförde man – i samarbete med Graal Brand Agency – under våren ett ompositioneringsarbete i samband med att man bytte namn från Awapatent till AWA. Namnet blev mindre, men kostymen större.

”I samband med varumärkesarbetet insåg vi också att vi hade vuxit ur vår varumärkespersonlighet, hjälten som skyddar kundernas rättigheter. Vi är i dag en tydlig creator som skapar möjligheter för våra kunder att utvecklas och som leder vägen framåt.” säger Birgitta von Friesendorff, Head of Communications på AWA. ”Det ledde till att vi satsade på att ta fram ett helt nytt kommunikationskoncept för att spegla vårt vässade erbjudande på marknaden”, säger hon.

”Tidigt i processen var det tydligt att AWA hade för avsikt att göra arbetet rätt, även om det innebar att överge sin bekvämlighetszon och bryta ny mark. Det har funnits en kompromisslöst hög ambitionsnivå från deras sida genom hela arbetet, man har inte ryggat för att ta sig an dagens disruptiva affärslandskap heads on. Det har varit oerhört spännande att jobba med en så förändringsvillig och modig kund.”, säger Emma Nilsson, varumärkesstrateg och byråchef på Graal Brand Agency.

Arbetet har innefattat framtagande av ny positionering och varumärkeslöfte, ny logotyp och reviderad grafisk profil, samt nytt kommunikationskoncept.

Arbetsgruppen består av:
Anders Adolvsson, Creative Director, Graal Brand Agency
Ann-Christin Lindstedt, Brand Developer, Graal Brand Agency
Emma Nilsson, Brand Strategist, Graal Brand Agency

AWA är ett ledande företag inom immaterialrätt med verksamhet i främst Europa och Asien. Kunderna är innovationsintensiva företag – från startups till ägarna av världens mest kända varumärken och patentportföljer. AWA hjälper dem att skapa affärer av sina idéer och innovationer.

AWAs 180 patentkonsulter, jurister och andra immaterialrättsexperter har djup kompetens inom såväl immaterialrättsstrategi och juridiska tjänster som patent, varumärke, design och upphovsrätt.

AWA grundades 1897 och har i dag 300 medarbetare på 15 kontor i Sverige, Danmark, Kina och Hongkong samt representationskontor i Tyskland och USA. Omsättningen 2017 var 659,5 miljoner kronor.

www.awa.com