Skip to main content

Google är världens mest besökta sajt med 3-4 miljarder sökningar per dag.

Mängden sökningar gör Google till ett fantastiskt analysverktyg. Du kan snabbt och enkelt få fram vad som intresserar dina potentiella kunder just nu och vad de kallar det du vill sälja. Använd detta för att SEO-optimera din site och för AwWords om du behöver.

Googles algoritm som bestämmer var din webbplats hamnar i sökresultatet förändras ständigt för att ge bästa möjliga sökresultat. En sak som Google alltid värderar är bra innehåll som kontinuerligt uppdateras.

Vårt sökande förändras: 15-25% av alla sökningar som görs idag har Google aldrig sett förut. Vi söker idag ofta på hela fraser, t ex ”Vem uppfann skiftnyckeln?”. Google har blivit mycket bättre på att förstå sökningarna och föreslår olika tolkningar på för breda sökningar.

Kvalitativt innehåll allt viktigare. Google värderar hur du matchar sökningar och belönar de som är duktiga genom en ”quality score” som kan sänka priset på Awwords-annonsen rejält.

Google tillhandahåller massor med kunskap om hur du bäst arbetar med SEO och Adwords. Ladda hem och använd det som bas. Och bäst av allt – det är gratis….