Skip to main content

2018 blev ett rekordår för reklambyrån Pyramid, den digitala byrån Petra och varumärkesbyrån Graal. Drygt hälften av företagens intäkter kommer från kunder utanför Sverige, där Finland blivit en allt viktigare marknad. Därför startar Petra nu verksamhet i Finland.

Det är Kimmo Kanerva, tidigare Head of Digital and CRM på Rautaruukki och SSAB, som blir Petras representant i den finländska huvudstaden.

– Vi ser ett bra tillfälle att kunna hjälpa ledande finländska företag på samma sätt som vi idag stöder våra svenska kunder, som röstade fram oss till Årets digitala byrå för ett par år sedan. Med Kimmos hjälp strävar vi efter en ännu mer solid business i Finland, säger Ulf Vanselius, CEO för Pyramid, Petra och Graal.

Petra utvecklar kreativ och kommersiell digital kommunikation för webb, sociala medier, appar och mera. Byrån har en stark bas i tekniska plattformar som Episerver och Sitecore, och är en av två Platinum Partners i Sverige.

Kimmo Kanerva är en av Finlands mest erfarna marknadsförare och specialist på digital transformation.

– Jag har samarbetat med Petra i många projekt genom åren och ser fram emot att representera dem i Finland. Petra sitter på en digital kompetens som efterfrågas i Finland just nu när den digitala transformationen ger möjligheter till nya kundrelationer.

Ulf Vanselius säger att etableringen i Helsingfors är ett naturligt nästa steg:

– Vi har en stark kundbas i Finland, med bland andra Cargotec, Enfo. SSAB och Stora Enso som stora kunder. Genom att öppna ett representationskontor i Helsingfors finns vi plats för löpande kontakt med marknaden. Till att börja med blir det ett servicekontor där vi kan träffa kunder och ha hela eller delar av arbetsgrupper på plats.

För mer information, se petra.agency/fi. Kontakta Kimmo Kanerva på +358 50 314 3041 eller kimmo@petra.agency, eller Ulf Vanselius på +46 705 163370 eller ulf@pyramid.se