Skip to main content

Corona-krisen har förändrat vår värld för alltid. Vi var många som trodde att livet skulle återgå till det normala efter sommaren, men bistra fakta är att hösten kommer att innehålla motsvarande utmaningar som våren, och vi som marknadsförare måste lära oss att agera på en delvis ny spelplan.

Under våren valde många att vänta ut pandemin och skjuta på aktiviteter. Men idag är det uppenbart att mässor är inställda och fysiska möten kommer att fortsätta att vara begränsade. Det måste vi lära oss att leva med och agera därefter. Det innebär t ex att vi måste bygga vårt varumärke via nya kanaler. Vi måste lansera produkter på nya kreativa sätt. Och vi måste se till att hantera serviceaffären åtminstone delvis på distans.

Lösningen är att tänka nytt och framför allt agera digitalt. Det går alldeles utmärkt att vinna leads och kunder digitalt. Att supporta potentiella kunder med de verktyg de behöver för att förstå och välja våra lösningar. Och i många fall att tom sälja t ex ett standardiserat produktsortiment. Men det viktigaste är att inte fortsätta vänta, utan att göra det nu!

För att hjälpa dig att kickstarta hösten har vi producerat en ny serie webcasts med Nordens ledande experter inom om de områden som är viktigast att prioritera just nu. Inbjudan kommer om ca en vecka. Behöver du inspiration innan dess så hittar du massor av nyttiga tips om hur du ska digitalisera din verksamhet här:
www.petra.agency/en/effective-b2b-marketing
www.pyramid.se/sv/Knowledge