Skip to main content
Allmänt

Hur du lyckas i ett nytt affärsförhållande

fusionHör du till de 70 procent av Sveriges företagare som just nu planerar att genomföra ett eller flera förvärv? Då kan det vara bra att känna till att enligt en studie genomförd av Hay Group har du cirka nio procents chans att lyckas helt.

Många företagsfusioner slutar i någonting mellan ”jaha” och fiasko.

Efter den långa (och ofta dyra) juridiska och administrativa processen andas alla ut och samgåendet är ”klart”. I själva verket är det först nu det börjar.

Nu behöver människorna som bär upp verksamheten bli motiverade och inspirerade för att ta sig an den nya, gemensamma saken med entusiasm. Det sista som behövs är två organisationer som spjärnar emot, mumlandes i korridorerna om hur mycket bättre det var förr. Tro oss, det kommer att avspegla sig hos kunder, leverantörer och kanske till och med i media.

I Pyramids skrift  1+1 = 3 berättar vi mer om vad du ska tänka på före, under och efter fusionsarbetet. Du får konkreta råd, baserade på många års forskning av Jeanette Fors-Andrée vid Uppsala universitet. Att följa dem ökar dina chanser att få ett plus ett till tre.

Vi berättar också om några av våra kunder, stora som små, och hur det gått för dem i deras fusioner.

Slå oss gärna en signal om du går i äktenskapstankar. Vi kan alltid komma med några goda råd.

Ulf Vanselius, VD Pyramid tel 042-38 68 26.

P.S. Välkommen till vårt seminarium i Helsingborg 23/6! Där får du veta mer om hur du ökar mervärdet i dina produkter. Anmäl dig nedan.

[contact-form 1 “Kontaktformulär 1”]