Skip to main content
AllmäntKommunikation/ReklamStrategiUr jobbfloden

LOAD.11, årets viktigaste dag inom logistik och näthandel med Kjell Nordström och Michael Bergdahl

LOAD11

Varje år arrangerar Bring en konferens om logistik och näthandel, LOAD. Sedan starten för fem år sedan har LOAD utvecklats till Norges viktigaste event inom i branschen. På LOAD samlas aktörerna för en dag av kunskap och inspiration, och inte minst utdelning av Netthandelspriset, en prestigefull belöning för innovativa e-handelssajter.

Kjell Nordström och Michael Bergdahl

LOAD.11 genomfördes den 22 september i Oslo och slog deltagarrekord. Programmet var fullspäckat och inspirerande. Som en av huvudtalarna besökte den internationellt välkände författaren och föreläsaren Michael Bergdahl (The Wal-Mart Way) Skandinavien för första gången. Kjell Nordström, professor vid Handelshögskolan (Funky Business) höll en mycket intressant föreläsning om trender i den globala ekonomin innan konferensen bröts upp i parallellsessioner med fokus på näthandel och logistik.

För andra året i rad stod Pyramid för tema och marknadsföring kring eventet. Med temat ”Rätt perspektiv ger bättre beslut” belystes den utveckling som sker i världen, vad man som aktör inom logistik och/eller näthandel har att ta ställning till samt hur man skapar möjligheter för framtiden.

Som kommunikativ ingång användes den uppfordrande frågan “Visste du…” kopplat till intressanta budskap i stil med:

Visste du att…

  • Varje år examineras 6 miljoner universitetsstudenter i Indien och Kina och att det finns fler universitet i de båda länderna än vad det finns studenter i Norge?
  • Den genomsnittliga transportlängden per ton med lastbil har fyrdubblats sedan 1965?
  • Transport står för 25 % av världens CO2-utsläpp?

“An ice cube in a desert”

Under dagen levererade föreläsarna massor av intressant kunskap. Visste du till exempel att…

… Sam Walton dog som världens rikaste man och grundare till världens största företag. Vägen dit gick via stark övertygelse och stenhårt arbete. Som exempel arbetade Sam 04 – 22, sju dagar i veckan och varje lördag samlades de ca 500 cheferna inom Wal-Mart för planering.

… Enligt Kjell Nordström befinner sig dagens e-handel på samma nivå som filmindustrin gjorde när stumfilmen lanserades. Mycket kvar att göra således, och världens traditionella handlare darrar redan.

… Enligt samma Nordström så kan Kina liknas vid “an ice cube in a desert – very big, but still an ice cube”. Tesen är att den dag Kinas kostnadsfördel är uppäten kommer landet, med nuvarande styrelseskick, få det tufft att utmana ett demokratiskt väst som med USA i spetsen attraherar de största kompetenserna i världen.

Bring var väldigt nöjda med konceptet och kampanjen att värva deltagare. Vi ser förstås fram emot att överträffa oss själva inför LOAD.12!